Jajka faszerowane awokado i szpinakiem

4/14/2017 Marysia frambuesowy 0 Comments

Długo myślałam czym by tu nafaszerować jajka na Wielkanoc i w końcu wymyśliłam, że najpyszniejsze będą zielone! Uwielbiam awokado i uwielbiam szpinak i uwielbiam jajka na twardo, i właśnie dlatego powstał ten przepis. Wszystkim w domu smakowały, dlatego zagoszczą na naszym wielkanocnym stole :)


Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 awokado
  • dwie garści szpinaku
  • 6 łyżeczek kremowego serka śmietankowego
  • sól i pieprz
  • garść dowolnych kiełków lub rzeżuchy

Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka, starając się nie naruszyć kształtu białka. W misce umieszczamy szpinak, serek, miąższ z awokado, żółtka jajek i doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy wszystko na w miarę gładką masę. Gotowy farsz nakładamy do wydrążonych połówek jajek ze sporą górką. Dekorujemy kiełkami i podajemy.
Możemy też delikatnie skropić sokiem z cytryny, żeby awokado tak szybko nie ściemniało.

Smacznego!


Zobacz także

0 komentarze: